Vit Noriker valack i bästa placering

translated
84101 Obersüßbach, Germany
remove_red_eye 0245
people 1
32 709,60 kr*OBO
2.800,00 €
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Gender Gelding
Breed

Noriker

Show 22 ads from 11,68 kr
chevron_right
Age (years) 18
Height (cm) 158
Type Draft Horse
Color White
Other charactics
  • incl. horse passport
  • Stands for the farrier
  • Protection contract
Vit Noriker valack i bästa placering - Den som letar efter något speciellt kommer verkligen att uppskatta denna 18-åriga pojke. Hans längd är ca. 1,58 meter. Han är en medelviktig Norikertyp, en av de sällsynta vitfödda Norikerna.
Trots sin ålder är han ingen gammal hund och uppskattar verkligen att bli sysselsatt. Han reds normalt (främst terräng) tills jag blev sjuk.

Tyvärr måste jag nu på grund av sjukdom ge upp min "drömponny" och letar efter en speciell person som uppskattar detta vackra och ståtliga utseende med sin känsliga, godmodiga, vänliga och öppna karaktär och skulle vilja ha mycket roligt med honom.

Jag ger bort honom som en enmanshäst eftersom han verkligen tycker om uppmärksamheten hos "sin" person. Han uppskattar inte en förändring med flera vårdare.
Jag brukar se honom med en kvinnlig ryttare. Med män är det en fråga om sympati för honom, eftersom han förmodligen hade dåliga erfarenheter med dem före min tid och vissa av dem skrämmer eller oroar honom. Du skulle behöva titta på varje enskilt fall.

Min hästman är hund- och smådjursvänlig.

Inte en nybörjarhäst! Han är pålitlig med en självsäker person, men en mycket osäker eller ängslig person kommer också att störa honom på grund av hans känsliga natur.

Som är typiskt för kallblodiga hästar kan han vara envis då och då.
Å andra sidan, en självsäker ryttare som kan hävda sig rättvist och visa honom vägen kommer att ha en kärleksfull och lojal fritidskompis som kommer att gå igenom tjock och tunn med honom!
Han kan ridas ensam eller i grupp.

Han har varit med mig i 12 år nu.
Under denna tid har han aldrig varit allvarligt sjuk - inte en enda kolik, ingen laminit; vi har sällan sett veterinären.
Hans tänder har kontrollerats regelbundet och korrigerats vid behov.

Hans enda brist är att han lider av söt klåda. Det är därför han alltid behöver sitt eksem- eller flugtäcke från vår till sen höst, då det är lätt att hantera. Han är nu också tacksam för att vara täckt under de svala och våta årstiderna.

Denna vackra häst är för närvarande barhufvad - på grund av hans goda hovtillväxt trimmas hans hovar för närvarande var fjärde vecka. Han behöver dock hovstövlar när han rider. Han sätter på dem och tar av dem mycket bra. Utan dem är han annars mycket känslig i terrängen och snubblar på hård eller stenig mark.

Denna stiliga häst kan både stå i öppet stall och i box. Det är viktigt att han får tillräckligt med motion och helst hö 24 timmar om dygnet, eftersom han inte gillar längre pauser från att äta alls.

Han reste mest som terränghäst, vilket passar honom mycket bra än idag, och med åren har han utvecklats till en fantastisk fritidspartner och "bushäst" som man kan ha mycket roligt med. Det är därför jag skulle vilja hitta en ryttare för framtiden som kommer att fortsätta att ta honom ut på landsbygden.
Jag ser honom inte göra det mesta av sitt arbete i arenan.
Han har dock mycket roligt mellan markarbetet, t.ex. med dubbel aktivering. Han deltar bra i detta och är mycket angelägen och villig att lära sig.

Pojken kommer till sin nya ägare med sitt hästpass och ägarintyg.

Det finns en möjlighet att han kommer att stanna i sitt nuvarande stall. Här är han för närvarande i en box med daglig motion. Stallet har en stor sandbana och en liten motionsbana. Det finns ett stort ridområde runt omkring.

Jag har ett brett utbud av tillbehör till pojken, som kan köpas efter överenskommelse.

Detta är inte en nödförsäljning. Pojken kommer bara att gå om allt passar. I detta fall är priset förhandlingsbart.
Inga återförsäljare, inga ridskolor!

För att han inte ska behöva åka på ridsemester tar jag 40 euro för en provtur, vilket naturligtvis kommer att kvittas mot köpeskillingen.
tTranslated
I
Flag DE

Ina

mood No ratings yet

84101 Obersüßbach, Germany

Seller since 11/2/2023
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 218636
update
Published: 3/30/2024
Recently online
people 1 user is watching this item
remove_red_eye 0245
library_bookslisted in:
historyRecently Viewed: