Oanvänt Underbar stilig idrottsman

translated
36355 Grebenhain, Germany
remove_red_eye 2284
people 27
52 569,00 kr*OBO
4.500,00 €
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Gender Gelding
Breed

Westphalian horse

Show 22 ads from 35 046,00 kr
chevron_right
Age (years) 14
Height (cm) 170
Type Warmblood
Color Bay
Other charactics
  • Stands for the farrier
  • Home more important than price
  • incl. horse passport
  • Barefoot
  • Protection contract
  • Loads well
Oanvänt Underbar stilig idrottsman - Kort och gott
-Läs hela texten om du är intresserad.
* Oanvänd, mycket fin, energisk dressyrhäst
* A nivå
* Chopper
* Endast öppet stall

Rimaidos är den perfekta kompisen för ambitiösa dressyrryttare som vill växa tillsammans med sin häst.

Efter 7 år har jag bestämt mig för att lämna över Rimaidos till någon annan som kommer att göra honom mer rättvisa.
Personligen skulle jag vilja ha en avslappnad häst för terrängritt och tillfälligt markarbete, båda disciplinerna är inte hans starka sida och efter denna långa tid har vi tyvärr nått slutet på denna flaggstång. Han har haft en gedigen grundutbildning och ger en superprestation under sadeln i arenan, så länge han rids på klassisk engelska (men gärna utan rollkur). Han är mycket lyhörd för hjälpmedel, älskar att arbeta, har bra gångarter och accepterar gärna ryttarens trygghet. Han är definitivt ingen nybörjarhäst, eftersom han gillar att bli testad och uppskattar en säker och tydlig hand. Jag har haft många trevliga terrängrittar med honom i gruppen, men han känner sig bara trygg med konsekventa tygel- och benhjälpmedel. Eftersom jag är en ganska ängslig ryttare, vilket intensifierades av mitt barns födelse, kan vi helt enkelt inte hitta en gemensam nämnare och jag är glad att han nu äntligen kan hitta "sin" person. Jag har ridit honom mycket lite under de senaste åren. Innan han kom till mig var det inte annorlunda. Därför är han helt oförbrukad och fortfarande mycket frisk vid 14 års ålder, men förutom ridning på arenan och longering då och då är han inte riktigt i träning för tillfället.
Han går barfota och har en måttlig bocktå framtill, som aldrig har begränsat honom tack vare bra behandling.
Att hålla honom i stall är uteslutet: han har en liten "spricka" i detta avseende, som hänger samman med en traumatisk upplevelse före min tid. Sedan dess har han också varit en soffpotatis. Han är en häst som sitter upp och jag låter honom bara göra det - han behöver det för sin balans och tandläkaren (i slutet av 21, för ett bra tag sedan...) sa att hon inte skulle känna igen det från hans framtänder om hon inte visste det. Så det begränsar honom inte. För närvarande står han i ett öppet stall med spår i en flock på fyra och är lycklig där, även om större flockar stressar honom mindre. En ren valackbesättning skulle också vara tänkbar i en sådan liten grupp (för närvarande: 2 ston, 2 valacker). Han är mycket noga med att skydda "sina" ston).
Hittills har han ingen erfarenhet av tävlingar. Han är mycket duktig på hovslagning och lastning, men körning är fortfarande ganska stressigt för honom för närvarande på grund av bristande erfarenhet.
Han kommer att levereras nyvaccinerad och avmaskad. På begäran kan han också levereras med en lämplig sadel (Theo Sommer) och Micklem Multibridle.
Om du letar efter en oanvänd häst som du kan växa ihop med och erbjuda honom de nödvändiga förutsättningarna kan du vara precis den nål i höstacken som vi letar efter. Jag skickar gärna fler bilder och videor via WhatsApp och är tillgänglig för att svara på ytterligare frågor.
tTranslated
Pedigree
Riccio
Riccione
Deine Maid
EM
Flag DE

Elisabeth Maria

mood No ratings yet

36355 Grebenhain, Germany

Seller since 5/8/2023
speed27 users are already watching this item!
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 197980
update
Published: 5/8/2023
people 27 users are watching this item
remove_red_eye 2284
library_bookslisted in:
historyRecently Viewed: