Godhjärtat Fjord-sto

translated
8232 Grafendorf, Austria
remove_red_eye 0833
people 8
93 480,00 kr*OBO
8.000,00 €
Gender Mare
Breed

Fjord horse

Show 5 ads from 29 212,50 kr
chevron_right
Age (years) 10
Height (cm) 150
Type Pony / Small Horse
Color Dun
Other charactics
  • Suitable for children
  • No eczema
  • Barefoot
  • Broken-in
  • All Rounder
  • Halter broken
  • Home more important than price
Godhjärtat Fjord-sto - Med tungt hjärta säljer jag min älskade mus. Resi är 10 år gammal och har funnits vid min sida sedan hon var 1 1/2 år.

Som nämnts ovan är hon en godhjärtad häst som man verkligen kan göra vad som helst med. Hon har mycket bra gångarter och är även noterad i stamboken med en poäng på 7,83. Dessa gångarter kommenterades också när hon skrevs in i stamboken: "Under mina 30 års erfarenhet är detta det starkast rörliga Fjordsto jag någonsin har sett".
Hon producerar också dessa gångarter under sadeln, men på sina första ridturer frågar hon ofta "måste jag verkligen göra det?". Men om du tydligt säger till henne från början "ja, du ska gå nu", fungerar detta utan problem. Hon bockar inte eller gör något annat oartigt, hon går bara långsamt. När vi rider är hon en mycket fin och känslig häst som märker minsta viktförskjutning eller förändring i andningen. Hon utför varje tydligt kommando med glädje och motivation och ger alltid sitt bästa. Hoppning är också möjligt med henne, men detta behöver övas ytterligare eftersom vi bara har gjort 40 cm hittills (mer på grund av mig). När hon hoppar börjar hon motiverat och direkt mot hindret och hoppar nu över det ganska bra. Det finns fortfarande gott om utrymme för förbättringar i både dressyr och hoppning och du kan uppnå mycket med henne. Vi har också förberett oss för våra första tester och tävlingar, så det borde inte vara något problem. Hon har också tagit bort många människors rädsla för hästar eller ridning med sin kärleksfulla natur.
Hon är också en underbar häst att hantera i allmänhet. Man kan leda henne på lös tygel utan problem, hon lyfter sina hovar väldigt bra och har ofta nästa uppe efter att jag har lagt ner den förra. Hon biter inte, sparkar inte, går att ta på överallt och gör allt. Resi är van vid både hundar och barn, varav några har sprungit högljutt under hennes mage.
Hon är också väluppfostrad hos hovslagare och veterinär (injektioner etc. är inga problem alls, hon älskar också maskbehandling) och efter den senaste lastträningen kommer hon också väluppfostrad in i släpvagnen.
Vid longering (både fritt och på lina) reagerar hon nu enbart på röstkommandon och kroppsspråk. Hon kan också stoppas när som helst.

Nu till de lite svårare punkterna:
Hon diagnostiserades med mild astma vid 8 års ålder. Detta begränsar henne dock inte och är inte riktigt där om hon hålls korrekt (dammfritt sängkläder, bra hö och tillräckligt med motion). Vi har inte haft några problem på över ett år. En inhalator skulle också vara tillgänglig för detta och säljs separat (men jag har inte behövt den på över ett år).
Hon hade också hovcancer på båda frambenen för över ett år sedan på grund av lera och dålig mockning i hennes gamla stall. Detta har dock läkt helt.
En veterinär sa en gång att hon hade spavin, men jag hade aldrig hört talas om det och tycker att det är en felaktig diagnos.

Alla tillbehör ingår i försäljningen (sadel, träns, bröstplatta, sadelkuddar och mycket mer). Dessa saker ingår dock inte i köpeskillingen, eftersom alla inte vill ha allt.
För mig är utrymmet viktigare än priset, men jag kommer inte att ge bort det och det har ett visst värde. Priset är förhandlingsbart. Jag vill bara hitta det bästa hemmet för henne. Vänligen skriv till mig om du har några frågor.
tTranslated
K
Flag AT

Kerstin

mood No ratings yet

8232 Grafendorf, Austria

Seller since 1/17/2024
speed8 users are already watching this item!
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 213740
update
Published: 1/23/2024
Recently online
people 8 users are watching this item
remove_red_eye 0833
library_bookslisted in:
historyRecently Viewed: