Ung valack för den ambitiösa fritidsryttaren

translated
7151 Wallern, Austria
remove_red_eye 0326
people 4
140 646,00 kr*OBO
12.000,00 €
Gender Gelding
Breed

Gypsy horse

Show 29 ads from 3 516,15 kr
chevron_right
Age (years) 7
Height (cm) 155
Type Pony / Small Horse
Color Pinto
Other charactics
  • School horse
  • Stands for the farrier
  • incl. horse passport
  • Reliable for trail riding
  • Suitable for children
  • No eczema
  • Barefoot
  • Competition experience
  • All Rounder
  • Loads well
Ung valack för den ambitiösa fritidsryttaren - Vi söker ett nytt hem till vår Tinker-Pinto blandvallack i sina bästa år (7 år gammal).
Lancelot har bott hos oss sedan han var 10 månader gammal och har haft turen att växa upp i en skyddad miljö och med goda erfarenheter. Detta återspeglas i hans karaktär. Han är en mycket social häst, ganska låg i rang och kombinerar därför mycket bra med andra hästar.
Under åren har han hållits både i ett öppet stall och i en box, känner till båda och trivs mycket bra med båda.
Lancelot är inriden och tränad av en topptränare för unghästar och hopphästar. Han har tränats intensivt i flera år och i motsats till sin stamtavla innebär detta att han är extremt kapabel och till och med ger erfarna tränare (som ursprungligen bara hade ett leende) en "aha-upplevelse".
Lancelot har framgångsrikt tagit sina ryttare genom tester, märken som ridpinnar och tävlingar upp till och med 90 cm. I träningen har han även klarat av banor upp till 105 cm och individuella hopp upp till 110 cm.
Lancelot är naturligtvis lätt att lasta och hovslageri är inget problem alls (han går förresten barfota). Han kan naturligtvis skötas, sadlas och ridas eller hämtas från paddocken utan några otrevligheter.
Han har nyligen ridits regelbundet av barn (mellan 8 och 15 år). (och av tränaren/tränaren). Men även oerfarna "icke-ryttare" har ridit 3 timmar med honom eller haft en och annan ridlektion. Inget av detta är ett problem för Lancelot. Han är en pålitlig häst som också är lätt att rida när det har varit längre pauser emellan och han inte har ridits flera gånger i veckan.
Lancelots hälsa är mycket robust. Han har aldrig haft kolik eller problem med hovarna. Han har heller inga allergier, intoleranser eller eksem. Bortsett från rivsår, skavsår (från bete) eller förkylning (fel täcke på natten) har Lancelot aldrig haft några veterinärkostnader.

Tyvärr har vi nu nått en punkt där vi behöver byta till en mer avancerad sport.
Vi skulle vilja hitta en plats för Lancelot där han uppskattas för den han är och vad han kan göra. Helst skulle han vara vid sidan av en ung ryttare som skulle vilja tillbringa många glada år med honom. Lancelot är en drömhäst för fritidsryttare och perfekt för nybörjare.

För frågor, videor, visning eller provkörning, vänligen kontakta Lucy Fürschuss på +43 660 184 20 21

Utrustning (sadel, träns, vintertäcke, grimma, ...) ingår i priset på begäran
tTranslated
L
Flag AT

Lucy

mood No ratings yet

7151 Wallern, Austria

Seller since 1/2/2023
speed4 users are already watching this item!
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 213171
update
Published: 2/5/2024
Recently online
people 4 users are watching this item
remove_red_eye 0326
library_bookslisted in:
historyRecently Viewed: