Special Shire Horse-stoet Calypso

translated
6100 Seefeld in Tirol, Austria
remove_red_eye 0459
people 5
Price range
58 665,00 kr
5.000,00 €
to
117 330,00 kr*
10.000,00 €
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Gender Mare
Breed

Shire horse

Show 23 ads from 64 531,50 kr
chevron_right
Age (years) 7
Height (cm) 173
Type Draft Horse
Color Gray
Special Shire Horse-stoet Calypso - Tack för ditt intresse för vårt Shire Horse sto Calypso.

Calypso är född 2016 och har fullständiga papper från English Shire Horse Society.

Med en höjd på 1,73 cm är hon inte en jätte, men hon har alla de fantastiska egenskaperna hos rasen Shire Horse.

Hennes karaktär är speciell. Hon gillar att välja "sina" människor och kräver lugn och ro från dem. I gengäld får du en pålitlig och människoorienterad partner som - om kemin stämmer - skulle gå genom eld och lågor för sin människa.

Calypso förvärvades av oss som ett avelssto. Tyvärr fick vi reda på att hon redan hade mallenders vid sin ankomst, som kan behandlas väl men fortfarande är ihållande. Eftersom det ännu inte har bevisats vetenskapligt om mallenders eller anlag för dem är ärftliga, har vi beslutat att inte använda dem för avel. Som uppfödare ser vi det som vårt ansvar att inte ta några risker - gentemot djuret.

Istället har Calypso ridits regelbundet och visat sig vara mycket väluppfostrad och motiverad. På grund av tidsbrist har hon inte ridits på ett tag, så vi skulle behöva börja med grunderna igen.

Calypso går i en blandad flock och har visat sig vara social och tolerant mot flockar. Hon är också van vid att hållas i en box, men känner sig mycket mer bekväm i en paddockbox eller ett öppet stall. Hon är social och lätthanterlig, men insisterar på att få beröm när hon gör något bra och att allt går lugnt till. Hon reagerar på stress och press med envishet.

På grund av sina mallenders säljs Calypso långt under sitt värde. Med rätt skötsel (som inte är alltför tidskrävande, vi förklarar naturligtvis gärna de exakta instruktionerna för framtida ägare) och regelbunden motion kan hon hållas i schack riktigt bra.

Vi har beslutat att leta efter ett hem för Calypso hos personer som är villiga att spendera några extra skötseltimmar i utbyte mot ett riktigt bra och tacksamt Shire Horse-sto.

Veterinär, hovslagare och trailerridning är inga problem för Calypso.

Naturligtvis är hon vaccinerad och avmaskad regelbundet. Hennes senaste vaccination var i juli i år och hennes tänder var senast gjorda för 9 månader sedan.

Om du är intresserad är du välkommen att lära känna henne när som helst, vi kan nås via Whatsapp för mer information.

Våra djur lämnas bara bort till de bästa händerna och ett hem som är lämpligt för deras ålder, därför är det viktigt för oss att ta tillräckligt med tid för intresserade parter. Eftersom vi också föder upp flaskföl som kräver sina måltider varje timme (även på natten), ber vi om din förståelse om svaret på förfrågningar ibland kan ta några (några) dagar.
tTranslated
Pedigree
Whitewall Limited Edition
Whitewall Cascade
Profile picture Manuel
Flag AT

Manuel

mood No ratings yet

6100 Seefeld in Tirol, Austria

Seller since 7/7/2023
speed5 users are already watching this item!
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 203569
update
Published: 8/13/2023
Recently online
people 5 users are watching this item
remove_red_eye 0459
library_bookslisted in:
historyRecently Viewed: