Letar efter ett nytt hem för min valack på grund av hälsoskäl

translated
31855 Aerzen, Germany
remove_red_eye 0571
people 7
Sold
This horse has already been sold.
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Gender Gelding
Breed

Hanoverian

Show 37 ads from 29 099,50 kr
chevron_right
Age (years) 23
Height (cm) 163
Type Warmblood
Color Bay
Letar efter ett nytt hem för min valack på grund av hälsoskäl - Av hälsoskäl är jag tyvärr tvungen att med tungt hjärta leta efter ett nytt hem för min kära Fossi efter nio år tillsammans.

Han har fantastiska gångarter, behåller alltid modet i terrängen och utmärkte sig under ett paraplegiskt barn på lutningen.
under ett paraplegiskt barn på lungelinjen genom att se till att hans frakt stannade på toppen!

Jag fick honom i påsken 2014 i dåligt skick (skilsmässooffer...), med artros i käken på ena sidan och artrit på den andra sidan, och jag gav honom först mat i ett år och tränade sedan upp honom, till att börja med i handen. Många besök hos tandläkaren och veterinären senare kan han tugga ganska bra igen, tack vare osteopati och akupunktur, spänningarna är också historia, alla dessa år var sjukdomar och hälta inte ett problem.
I slutet av förra året, när jag av hälsoskäl var tvungen att ge upp honom, fick jag en chock i december: han stod på tre ben på morgonen, hans fotsida var tjock på vänster baksida, men efter en kort tid stod det klart att orsaken var högre - bäckenet var snett. En fraktur var snabbt utesluten, han kunde röra sig för bra för det... Bäckenet vreds, ljudvågor, Bemer, akupunktur, osteopati och homeopati gav snabbt smärtlindring och mer komfort i rörelserna.
För närvarande är bäckenet fortfarande lutande, men har roterat tillbaka till det normala. Prognosen för återgång till ridbarhet är god, men det är fortfarande en lång väg kvar att gå när det gäller terapi och träning i handen.
Före händelsen var han en vältränad dressyrhäst med flera L placeringar, liten hoppning, jag red honom själv i terränglöpning i western stil, alltid utan bett (Robert's halter) på grund av käksymptomen!
Utan denna tidigare skada skulle han säkert vara värd 3500 till 5000€, jag ger honom här mycket billigare (till priset av en sadel) i goda händer!
Alla tillbehör kan köpas eftersom jag tyvärr måste sluta hålla hästar!
På grund av hans nuvarande handikapp och det faktum att jag inte kan garantera att Fossi kommer att återhämta sig helt och hållet och bli ridbar igen, oavsett hur bra kursen och prognosen är, säljer jag honom uttryckligen som ett syskon till motsvarande pris!
tTranslated
Pedigree
Falkenstern II
Werther
Akelei
Wendekreis
Meisterkron
Akut
Goldine
Wanda
Wittelsbach
Matras
Wiesenbaum xx
Elfe
Maat II
Sabina
TK
Flag DE

Tim Kiper

mood Satisfaction: Excellent

31855 Aerzen, Germany

Seller since 9/1/2021
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 192746
update
Published: 3/13/2023
people 7 users are watching this item
remove_red_eye 0571
library_bookslisted in: